onsdag 25 april 2012

Hallon och lakrits

Jag gjorde som jag lovade och bjöd gästerna på en knallrosa fluffig raw skapelse i helgen. Hallonmousse på lakritsbotten heter den. Kombinationen hallon-lakrits får det att rycka i mungiporna - måste göra en smoothie på det någon dag förresten. Hur gott vore inte det!

Det har blivit lite dålig uppdatering på sistone - jag ska bättra mig, jag lovar. Jag har mest jobbar och varken hunnit eller orkat pröva nya raw delikatesser hemma på kvällarna. Jag hoppas att detta kommer att ändra sig snart! Nu när det äntligen är vår ute och allt och all den extra energi som legat och vilat hela vintern långsamt börjar hitta tillbaka hem.



Hallonmousse på lakritsbotten, 4 personer


2 dl tinade, frysta svenska hallon (lite till för en ännu kraftigare smak!)
1 mogen avokado
2-3 tsk honung
1/2 tsk vaniljpulver

1 dl valnötter och hasselnötter
1/2 dl kokosflingor
3 stora medjooldadlar
1 msk kokosolja
2 tsk honung
1 tsk lucuma
1/2-1 tsk lakritspulver (jag använder det här från hälsokost)
lite kanel
en nypa salt

Mixa först ingredienserna till nötbotten i en matberedare. Tryck ut i portionsformer, alternativt en mindre pajform. Mixa sedan ingredienserna till hallonmoussen och klicka ut den ovanpå bottnen. Dekorera med ännu mera hallon eller kokos och strö över lite vaniljpulver. Ät bums! Har du inte lakritspulver hemma går det lika bra med till exempel carob, rå kakao eller bara så där, utan extra smaksättare. Låt fantasin flöda i köket!

Jag gjorde en annan variant på denna för ungefär en vecka sedan, då med vanlig nötbotten med en carobchokladkräm ovanpå (som jag hade ställt kallt tills det stelnat), och hallonmousse på toppen. Fångad på bild nedan. Du är kocken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar